Tuina - kitajska masaža

 
TuiNa je kitajska medicinska masaža in je pomemben del tradicionalne kitajske medicine. Temelji na njenem filozofskem razumevanju življenja in zdravja, kar je razloženo z naukom o Yin in Yangu, z naukom o petih elementih ter s teorijo Qi in meridianov.

 

Učinki Tuina masaže

Deluje na celo telo in sicer bodisi preventivno, bodisi rehabilitacijsko. Preventivno krepi imunski sistem. Zelo je učinkovita pri bolečinah v mišicah in sklepih. Predvsem se uporablja pri kroničnih bolečinah ter kroničnih stanjih kot so glavobol, migrene, nespečnost, utrujenost, slaba prebava, hujšanje, stres, mrzle noge, bolečine v križu, zadrževanje vlage v telesu, menstrualne težave, mišični krči in trzljaji, hipertenzija, hipotenzija in drugih.

Učinkuje tako površinsko na kožo, mišice in tetive kakor tudi globinsko. Osnovna terapevtska orientacija je delovanje v smeri vzpostavljanja prostega pretoka energije (Qi) v globljih energijskih kanalih (meridianih).

 

Katere probleme odpravlja kitajska masaža?

S TuiNa masažo manualno odpravljamo t.i. energijske poškodbe in blokade, nastale zaradi vpliva patogenih dejavnikov, katerim se v življenju vsakodevno izpostavljamo kot npr. ekstremnim oz. dolgotrajnim čustvenim stanjem žalosti, strahu, skrbi in jeze, nato neprimerne, prekomerne, nezadostne prehrane, neustrezne fizične aktivnosti, preobremenjenosti itn.

 

Obnova porušenega ravnovesja

TuiNa je predvsem način za ponovno vzpostavljanje porušenega ravnovesja, občasno in vedno znova, vedno kadar čutimo, da je to potrebno. Tuina masaža sprošča stagnirajočo energijo nastalo zaradi delovanja patogenih dejavnikov, in na ta način promovira zdravje in vitalnost.

Na Kitajskem masaža večinoma poteka na oblečenem pacientu, na zahodu pa se je glede na povpraševanje, le ta prilagodila in se uveljavila kot masaža z oljem t.j. ob neposrednem stiku s kožo pacienta.

 

Sproščujoči učinki

Tuina z izmenično bolj čvrstimi prijemi je energizirajoče narave in posledično učinkuje sproščujoče. Masaža je predvsem prijetno doživetje. Terapevt pacientu ne povzroča dodatnih bolečin.

 

  TuiNa masaža - cenik

Domov > Masaže > Tuina - kitajska masaža

 

TuiNa masaža vključuje tudi refleksno masažo stopal.

S TuiNa masažo manualno odpravljamo t.i. energijske poškodbe in blokade

Kitajska masaža deluje na celo telo in sicer bodisi preventivno, bodisi rehabilitacijsko.

masaža stopal

tui na masaža

kitajska masaža

Salon lepote Ajna

SALON LEPOTE in OSEBNE RASTI

Linhartova 17, Ljubljana
telefon: 041 293 991
info@salon-ajna.si
www.salon-ajna.si

Kozmetični salon - lepotni salon