Pedikura

 

Pedikura v lepotnem salonu Ajna. Lepa stopala so znak urejenosti in lepote. Do neke meje lahko stopala sami negujemo, ko pa se na stopalnih pojavijo določeni problemi, je najbolje obiskati pedikerja.

 

Pedikura - osnovna nega stopal

V osnovni negi stopal pediker skrajša nohte, odstrani obnohtno kožico, odstrani odvečno odmrlo kožo ter na koncu celotno stopalo še zmasira in vtre hranilno negovalno kremo.


V kolikor gre pri samih stopalih za težje probleme (vraščen noht, kurja očesa, otiščanci,…), se pediker poslužuje medicinske pedikure, ki temelji prav na saniranju problematik stopala. Pribor in vsi inštrumenti morajo biti sterilni ter skalpeli za enkratno uporabo.

 

Medicinska pedikura

Najpogostejše težave, zaradi katerih stranke obiščejo pedikerja:
 

Otiščanci- kurja očesa

Kurja očesa so odebelitve kože, ki rastejo pod kožo v stožčasti obliki. So trnu podoben tujek iz poroženelih celic, ki imajo sposobnost prodiranja v spodnje plasti kože, ki so prepredene z živci. Če pride do pritiska na kurje oko, sprožijo te “korenine” pogosto močne bolečine. Kurja očesa nastanejo zaradi pretesnih čevljev ali čevljev, ki se slabo prilegajo nogi. Če je pod mestom pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo trde kože, iz katere sčasoma nastane kurje oko.
 

Zatrdela koža in razpoke na petah

Trda koža na nogah je skupek odmrlih in poroženelih celic, ki se nahajajo na povrhnjici. Na stopalih je ta plast toliko močnejša, saj gre za najbolj utrjen predel kože, ki je stalno izpostavljen različnim pritiskom telesa. svetloba. Odmrle celice se najpogosteje nalagajo na peti, pri starejših tudi na palcih na nogah in pod blazinicami ostalih prstov. Zaradi prevelikega nalaganja roževine se radi pojavijo otiščanci.
 

Vraščeni nohti

Vraščanje nohtov je pogosta nevšečnost. Zlasti ranljivi so nohti palcev na nogah. Vraščene nohte povzročajo nepravilno striženje nohtov, pretesna obuvala in uživanje nekaterih zdravil (retinoidov). Stranski del nohta se zaviha navzdol, v stransko kožno gubo. Pri tem povzroča bolečino, pogosto pride do okužbe z mikroorganizmi, temu pa sledita vnetje in otekanje. Takšno stanje običajno zdravimo kirurško. Priporočamo ukrepe, s katerimi preprečimo nastajanje takšnega stanja - primerna obuvala, striženje nohtov naravnost, opiranje stranskih delov nohtov z vatiranimi svaljki.

 

Estetska pedikura

Ko so težave sanirane, se lahko poslužimo še estetske pedikure, v katero je zajeto lakiranje in po želji poslikava nohtov.

Trenutno je zelo moderna Permanentna francoska manikura nohtov, ki je obstojna vsaj 4 tedne. Za tiste bolj drzne pa priporočamo unikatno poslikavo nohtov, ki bo pritegnila marsikateri pogled.

 

  Cenik pedikure

 

Domov > Nega nog > Pedikura

 

Kurja očesa so odebelitve kože, ki rastejo pod kožo v stožčasti oblik

Pri težjih problemih na stopalih vam nudimo medicinsko pedikuro.

Lepa stopala so znak urejenosti in lepote

kurja očesa

Salon lepote Ajna

SALON LEPOTE in OSEBNE RASTI

Linhartova 17, Ljubljana
telefon: 041 293 991
info@salon-ajna.si
www.salon-ajna.si

Kozmetični salon - lepotni salon